Mottó

"A good hockey player plays where the puck is. A great hockey player plays where the puck is going to be." /Wayne Gretzky/

Portfolio blogger

Portfolio hírek

Mit jelent az Applenek az iPhone 4S nyitóhétvégéje?

2011.10.14. 18:54 OHeimer

 Az alábbi ábrán az Apple napi átlagos iPhone értékesítési darabszámait (kék oszlop) hasonlítom össze a nyitóhétvégéken elért átlagos napi darabszámokkal (az utolsó negyedéves számok ill a mostani várható hétvégi értékesítések elemzői becslések). Jól látható, hogy mit jelent az Applenek értékesítés tekintetében egy bevezetési időszak: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 3G, a 3GS és az iPhone 4 esetében ez egy 10-szeres szorzót jelent - az iPhone 4S-nél a magas eladások miatt ez a szorzó már csak 5-szörös és várhatóan tovább csökken majd.

Újabb érdekes adat, hogy amennyiben az Apple hozni tudja az utolsó negyedéves értékesítési számokat (ez nagyjából 25 millió eladott telefont jelent), akkor a cég újabb mérföldkőhöz érkezhet: az átlagos napi értékesítés eléri majd az eredeti iPhone bevezető hétvégéjén elért átlagos napi értékesítést.

A bejegyzés trackback címe:

https://aaplfinance.blog.hu/api/trackback/id/tr83303646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása